Η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για αλλαγή σελίδας στην πολιτική κατεύθυνση του τόπου, για μια νέα αρχή που θα σηματοδοτήσει το τέλος των αδιεξόδων, είναι παραπάνω από εμφανής και αισθητή.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα έχει στον πυρήνα του τον πολίτη. Που θα απαλλάξει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία από τις ιδεοληπτικές και μεροληπτικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και θα αντικαταστήσει το φόβο και την ανασφάλεια με το χαμόγελο και την ελπίδα.

Το σχέδιο αυτό παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ένα νέο και αποτελεσματικό μοντέλο διακυβέρνησης:

 • Με θεσμούς διαφάνειας, αξιοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης σε προτεραιότητα.
 • Με την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας σε πρώτο πλάνο.
 • Με την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους.
 • Με την εγγύηση και την προστασία της εργασίας και την προαγωγή ενός νέου παραγωγικού-οικονομικού μοντέλου, πλήρους αξιοποίησης του σπουδαίου και ικανού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
 • Με την έμφαση στην ανακούφιση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εξασφαλίζοντας την πρόσβασή της στον τραπεζικό δανεισμό και απαλλάσσοντάς την από δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.
 • Με ένα μόνιμο και ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και προστασίας της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, καταργώντας αντικοινωνικά νομοθετήματα, όπως το νέο πτωχευτικό κώδικα.
 • Με τη μέριμνα για προστασία απέναντι στο νέο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας, που πνίγει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Με την έμπρακτη στήριξη του αγροτικού κόσμου, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να παράγουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε κατάλληλες και βιώσιμες τιμές.
 • Με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους συνταξιούχους.
 • Με την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη δημιουργία σταθερών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά.
 • Με τη δίκαιη και στοχευμένη διανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης με βάση τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, απέναντι στη λογική της ετεροβαρούς εξυπηρέτησης των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας του πλούτου.

Σε αντίθεση με τον αντικοινωνικό τρόπο διακυβέρνησης που έχει επιλέξει η ΝΔ, εμείς επιδιώκουμε την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Στοχεύουμε στη σταθερότητα και την ασφάλεια, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι η επούλωση των πληγών και των παθογενειών που έχουν δημιουργήσει οι σημερινές κυβερνητικές επιλογές και πρακτικές. Επιτέλους, είναι αναγκαίο να μπει ανάχωμα στην περιθωριοποίηση και την απαξίωση που υφίσταται η κοινωνική πλειοψηφία.

Εμείς, εδώ στην Ηλεία βιώνουμε επανειλημμένα τα δύο τελευταία χρόνια την ακύρωση, την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη. Όπως εύστοχα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται εκδικητικά προς το νομό μας, έχοντας επιλέξει να τον «σβήσει» από το χάρτη. Μια διαπίστωση, η οποία, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκύπτει και από τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές της ακύρωσης των εκτελούμενων εργολαβιών του «Πάτρα-Πύργος», αλλά και του κλεισίματος των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει ένα νέο στοχευμένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο με κοινωνικό πρόσημο, που θα εγγυάται ένα ελπιδοφόρο αύριο. Θα εμπιστευτεί την προοδευτική παράταξη για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και τα αδιέξοδα και να κάνει τους πολίτες ν’ ατενίσουν ξανά με αισιοδοξία το μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και με μαζική συμμετοχή θα χαραχθεί μια νέα πολιτική κατεύθυνση στον τόπο μας.