«Όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις πολιτικές πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα ζητήσουν την ψήφο των μελών μας. Η Κεντρική Επιτροπή έρχεται το Σαββατοκύριακο, επομένως όλα προχωρούν ομαλά και τακτοποιημένα» σημείωσε σε τηλεοπτική του παρουσία ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Ηλείος Βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ακουστούν στον δημόσιο διάλογο οι τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων, καθώς, εκτός των προσώπων, οι πολιτικές είναι αυτές που έχουν τον πλέον σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία.

«Στην ιδρυτική μας διακήρυξη έχει αποφασιστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα με απεύθυνση από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο. Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή. Εκεί θα αποφασιστεί δημοκρατικά, αφού τεθούν οι πλατφόρμες και τα χρονοδιαγράμματα, πως θα κινηθούμε. Σε αυτή τη διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών, ενδιαφέρεται και συμμετέχει.»

Σχετικά με την ανάπτυξη και το περιβάλλον, ο Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε πως δεν είναι αντικρουόμενοι όροι, αλλά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά όταν υφίστανται οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ο κρατικός έλεγχος.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Η ομορφιά του τόπου μας είναι το φυσικό περιβάλλον. Αν δεν το προστατέψουμε θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα και στον τουρισμό και στην οικονομική ανάπτυξη. Επομένως, περιβάλλον και ανάπτυξη πηγαίνουν μαζί.»

Κλείνοντας, χαρακτήρισε ως ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξουν γενναία μέτρα ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

«Τα pass, όλα αυτά τα επιδόματα που δίνονται είναι συγκυριακά και αποσπασματικά. Ως ένα μικρό βαθμό μπορεί να βοηθούν, όμως, πρακτικά, επιδοτούν την αισχροκέρδεια. Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στον πυρήνα του, όπως η μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και το μεταφορικό ισοδύναμο για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των νησιών.»